یک روانشناس گفت: برخی از والدین برای تشویق فرزند خود از فست*فودها و تنقلات صنعتی به*عنوان جایزه استفاده می*کنند، اما تعیین این خوراکی*های مضر به*عنوان جایزه موجب ارزش*سازی غلط در ذهن کودک می*گردد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ باتوجه به قرارداشتن کودکان در یکی از مهم*ترین دورههای رشدی، موجب شده که کارشناسان تغذیه توجه ویژه*ای به رژیم غذایی کودکان داشته باشند، چرا که سلامت منبع تامین انرژی مورد نیاز برای تکمیل فرآیند رشد در کیفیت رشد کودک و سلامت وی دربزرگسالی تاثیرگذار است، به علاوه با ورود کودکان به مدرسه، نیاز به انرژی مضاعف برای تمرکز و یادگیری مطرح می*شود و این مسئله نیازمند توجه ویژه والدین به تغذیه کودکان است.
امروزه به دلیل گسترش رسانه*های مختلف و اطلاع رسانی*های گستره در زمینه*های مختلف به ویژه در حوزه سلامت، آگاهی*های بسیاری به عموم جامعه ارائه می*شود و بسیاری از والدین از اهمیت تغذیه سالم برای کودکان آگاهی دارند، در بررسی انجام شده پیرامون آگاهی، نگرش و عملکرد مردم در خصوص تغذیه که در سال ۹۰ در استان قم انجام شد، مشخص شد که حدود ۷۰ درصد مادران قمی از ضرر فست*فودها آگاهی دارند.
آگاهی تنها مولفه لازم برای رسیدن به هدف نیست و اقدام متناسب با هدف گام تعیین کننده*ای برای کسب موفقیت در کارهاست، به همین دلیل برای اصلاح الگوی تغذیه کودکان نمیتوان تنها به ارائه اطلاعات به والدین اکتفا کرد و باید روش های ترغیب کودکان به تغذیه سالم را بررسی و عملیاتی کرد.
دربرخورد با کودکی که ذائقه*ای مایل به فست*فودها و تنقلات صنعتی مانند انواع چیپس*ها و شکلات*های پرکالری دارد و از مصرف انواع لبنیات و سبزیجات اجتناب میکند، باید شیوههای کارآمدی که بدون اجبار و فشار روانی و سایر آسیبها، کودک را ترغیب به مصرف موادغذایی سالم می*کند استفاده کرد.
صادق سلمانیان، روانشناس در گفت*وگو با خبرنگار ایسنا منطقه قم، درخصوص راهکارهای ترغیب کودکان به تغذیه سالم عنوان کرد: اولین راهکار الگو بودن خود والدین در خوردن غذاهای سالم است و در درجه اول خود پدر و مادر باید از مصرف این تنقلات مضر در مقابل کودکان پرهیز کنند، دومین راهکار ساخت ذائقه جدید برای کودکان، استفاده از هنرهایی مانند سفره*آرایی و تزئین غذاها و میوه*های سالم است تا توجه کودک را به این خوراکی*های مفید جلب کند.
وی ادامه داد: راهکار سوم آگاهی دادن به کودک درمورد عوارض مصرف بیش از حد این تنقلات صنعتی و مضر است که باید به زبان کودکانه و در قالب داستان و انیمیشن و سایر شیوه*های هنری دیگر بیان شود.
این مدرس دانشگاه عنوان کرد: راهکار دیگر محدودسازی و قانونمند کردن فضای خانه است اما نباید مصرف بیش از حد این نوع خوراکی*ها در منزل به یک عرف پذیرفته شده تبدیل شود، البته همیشه در مقابل قانون امکان نافرمانی نیز وجود دارد، اما اگر این گزاره*ها در دوره نونهالی در کودک نهادینه و درونیسازی گردد، احتمال خودکنترلی و پرهیز کودک در سنین بالاتر بیشتر خواهدبود، درمورد کودکان دبستانی که دوره نونهالی را پشت سر گذاشتهاند نیز میتوان از شیوه*هایی هم*چون تعیین جایزه و تشویق برای نفوذ پذیری قاعده استفاده کرد.
سلمانیان بیان کرد: در برخی موارد دیده می*شود که پدر و مادر برای تشویق فرزند خود و یا در مناسبتهای شاد و خاص، از فست*فودها به*عنوان جایزه و وسیله تشویق استفاده می*کنند، باید توجه شود که انسان چیزی را به*عنوان جایزه به دیگری می*دهد که داری ارزش و اعتبار باشد و تعیین این خوراکی*های مضر به*عنوان جایزه ارزش*سازی غلط در ذهن کودک می*گردد؛ بهتر است از روش*های تشویقی دیگر مانند رفتن به پارک یا انجام بازی مورد علاقه کودک دراین موارد استفاده نمود.
وی خاطر نشان کرد: البته منظور منع کامل مصرف این تنقلات نیست چراکه به گفته پزشکان مصرف میزان کم و محدود این خوراکیها مشکلساز نبوده و درصورت مدیریت والدین منعی ندارد، آنچیزی که باید مورد پرهیز قرارگیرد، مصرف مکرر و متعدد فست*فودها و خوراکی*های صنعتی و ورود این موارد به سبک غذایی کودک است که می*تواند منجر به بی*قراری، عدم تکامل صحیح رشد شناختی و جسمی، اضافه وزن و بی*تحرکی گردد.
خرید وی پی ان آنتی فیلترآنتی فیلتر